Zoeken

Welke verschillende Pop! categorieën zijn er?


Display van Funko Pop1 figuren in the box en out of the boc
Funko Pop! vinyl collectie

Funko heeft duizenden verschillende Pop! vinyl figuren tot nu toe en het aantal groeit elke maand. Door het grote aantal uitgebrachte Pop! vinyl figuren en het enorme aantal verschillende licenties, Heeft Funko de productlijn onderverdeeld in verschillende categorieën.


Afhankelijk van het type licentie, of het bedrijf achter de licentie, wordt elke nieuw uitgebrachte Pop! vinylfiguur is toegewezen aan een specifieke Pop! categorie. De verschillende Pop! vinyl categorieën zijn uniek genummerd vanaf nummer 01, en elke serie heeft zijn eigen unieke Pop! tekstlogo, afgebeeld linksboven op de doos.


Elke nieuw uitgebrachte Pop! vinyl figuur krijgt een uniek nummer binnen de toegewezen Pop! vinyl categorie. Het unieke nummer staat rechtsboven op de iconische doos gedrukt en geeft de hele Pop! product een meer verzamelbare look.


De meest voorkomende categorie uit de Pop! vinyl productlijn zijn Pop! Animation, Pop! Games, Pop! Movies en Pop! Television. Alle grote merken hebben echter ook hun eigen Pop! vinyl categorie, waaronder Pop! Disney, Pop! Star Wars en Pop! Marvel.


Enkele opmerkelijke series uit de Pop! vinyl productlijn zijn de Pop! Rides en de Pop! Town series. De Pop! Rides is een categorie met het vinylfiguur in een voertuig zoals een auto of vliegtuig. In Pop! Town krijg je juist een vinyl figuur met een herkenbaar en iconisch gebouw die in de categorie past. Bijvoorbeeld Ghostbusters en hun beroemde uitvalbasis de brandweerkazerne.