top of page
Zoeken

Funko Pops! verzorgen en bewaren

Bijgewerkt op: 8 jul. 2021


Funko Pops! verzamelen is heel erg leuk. Je haalt ze uit de doos of je houdt ze in de doos. Je kan ze op een wandplank zetten, een verhoging of in een vitrinekast. Keuzes zat en iedereen heeft zijn eigen persoonlijke voorkeur. Echter wil je de collectie ook zo mooi mogelijk houden, dat kan met de volgende verzorgingstips!

1. Show what you got!

Oké, dit is dan niet meteen een verzorgingstip. Maar het schoonmaken en verzorgen dient ook leuk te zijn. Dan is het leuk tentoonstellen wel een onderdeel!

Het is voor iedereen verschillend en het is geheel aan jou om te beslissen hoe en waar je je Pops! neerzet. Wandplanken, vitrinekastjes, een displaystandaard, in een gemaakte omgeving of in boekenkasten. Het maakt allemaal niet uit, doe wat jij wil! Sommige halen alles uit de doos met verlichting, decoratie en zelfs andere attributen die met de thema van de Funko Pops! te maken hebben.

Weet je wat...we beginnen eerst met bewaren.

2. Denk aan de displaystandaard en zet ze stevig neer

Als je besluit om je collectie uit de box te halen, vergeet dan niet te kijken of er een displaystandaard in de box zit, voordat je de doos weg zet of weggooit. Die helpen zeker bij de wat onstabiele Funko’s om te voorkomen dat ze snel omvallen. Dat brengt ons ook naar het tweede gedeelte van deze tip: zet de Funko Pop’s op een stabiele ondergrond neer. Als ze vallen of omgestoten worden, dan kan er namelijk iets breken of beschadigen met de val.

3. Vermijd direct zonlicht

Zonlicht zorgt ervoor dat alles gaat verkleuren. Kleding, tapijt, speelgoed en ook je Funko Pops! met de doosjes. Als je ze in direct zonlicht staan kunnen ze na verloop van tijd hun kleur verliezen en vervagen ook de kleuren van de box. Vermijd daarom direct zonlicht en plaats ze in de schaduw.

4. Verplaats ze zo nu en dan

Misschien komt er geen direct zonlicht op je collectie. Maar alle Funko Pops! komen zo nu en dan toch in aanraking met zonlicht via weerkaatsing (ja, zo ver gaan we.). Om er zeker van te zijn dat je Funko Pops! mooi blijven, kan het helpen om ze af en toe te verplaatsen. Je voorkomt hiermee dat de Funko Pops! aan een kant vervagen en zorgt voor wat verandering in je ruimte.

5. Koel en droog bewaren

Je wilt natuurlijk niet dat je doosje nat wordt en dat hij daardoor beschadigd raakt of scheurt. Of dat de Funko Pop! waterschade eraan overhoudt. Sommige Funko Pops! hebben bewegende onderdelen of een bobble head. Dit kan door waterschade wat stroever worden.

6. Bewaar de doos

Je weet maar nooit of je Funko Pop! later meer geld waard zijn, of dat je besluit om ze te verkopen of te ruilen. Funko Pops! zijn namelijk meer waard met de originele box Wil je weten hoeveel jouw Funko Pop! waard is? Kijk dan op poppriceguide.com of installeer de Funko app op je mobiel!

7. Niet te hoog stappelen

Als je steeds meer Funko Pops! gaat stappelen dan komt alle gewicht op de onderste te liggen. Hierdoor kunnen de dozen beschadigd raken doordat ze indeuken of zelfs scheuren. Dat is jammer. Doe daarom de zwaarste onderaan en stapel tot max 3 hoog op. Denk hierbij wel dat ze staan op een stabiel en stevig ondergrond.

8: Maak je Funko Pops! schoon.

We moeten er toch aan geloven. Zo nu en dan is het handig om je collectie schoon te maken. Gebruik hiervoor geen schoonmaakproducten. Gewoon een vochtig doekje en stof ze zo nu en dan even af. Vergeet ook niet de displaystandaard en details van de Funko Pop! schoon te maken! Voor alle verzamelaars die ze in de doos houden, stof de doosjes elke week even goed af met een stofdoek. Flocked Funko Pops! (Dit zijn Pops! met een zacht gedeelte) kan je het beste schoonmaken met een zacht borsteltje.

Super tip: Bescherm je Funko Pops! met Pop Protectors

Je kunt doorzichtige plastic hoesjes kopen voor over je Funko Pops! genaamd: Pop Protectors. Dit is zeker een aanrader wanneer je je doosjes wilt beschermen tegen stof en verkleuring! Wij verkopen ze op verzoek.

Extra tip: Pas op met het openmaken (als je ze wilt open maken)

Maak de doosjes voorzichtig open! Pak een plat voorwerp (bijv een bankpas) wat onder het flapje past aan de onderkant van het doosje. Je duwt met het pasje voorzichtig het flapje omhoog waardoor vervolgens het doosje open gaat. Vermijd scherpe voorwerpen want die kunnen onbedoeld beschadigingen achter laten. Soms gaan de doosjes wat moeilijker open, probeer dan de zijkant heel voorzichtig in te drukken, zodat het wat gemakkelijker gaat. Zo blijft je doosje mooi, zonder deukjes en scheurtjes!

En dan nog iets algemeens: Wees voorzichtig

Er zijn Funko Pops! met een bobble head, een bewegend onderdeel of een zwaard. Wees dan voorzichtig. Je trekt de veer van een bobble head namelijk snel uit hun vorm of het zwaard breekt af tijdens het verplaatsen of mooi neerzetten van je collectie.

Dit waren onze tips: missen we iets of heb je een vraag? Laat het ons weten!.

18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heroes, Villains

Movies, Tv Series

Animatie, Cartoon