top of page
Zoeken

Wat betekenen de verschillende Funko Pop! stickers?

Bijgewerkt op: 29 dec. 2021


Exclusive Funkon Pokemon Bulbasaur en Squirtle diamond  editie

Op de verpakking van een Funko Pop! vinyl figuur kunnen 1 of zelfs meerdere stickers zitten. We hebben in een vorige blog al de ComicCon en de Convention Exclusive stickers besproken. Maar er zijn meer Funko Pop! stickers en wat betekenen die dan?


Niet alleen Funko stickers voor Comic Cons

Stickers worden op de dozen aangebracht om speciale kenmerken aan te duiden, zoals een exclusieve winkel of de verschillende kenmerken zoals flocked, glow in the dark en meer. De juiste sticker op de doos is belangrijk voor sommige Funatics! Bekijk de huidige versies van Funko stickers en wat het betekent voor de Funko Pop! vinyl figuur.


Verschillen en betekenis van de Funko Pop! stickers op de dozen
De verschillende Funko Pop! stickers

Funko Shop Exclusief: Deze Pop! vinyl figuur is alleen te koop in Funko Shop. dit is online, het hoofdkantoor in Everett en de fysieke winkels zoals in Hollywood.


Convention Exclusive: het conventielogo geeft aan dat de Funko Pop! ter plaatse is gekocht bij de Funko-stand tijdens het evenement of de conventie.


Shared Exclusive: Hetzelfde Funko Pop! als de convention exclusive, maar gekocht bij een fysieke of online winkel die Funko's verkoopt.


Piece Count: Toont het totale aantal stuks dat van die speciefieke Funko Pop! vinyl figuur is geproduceerd. De stickers kunnen ook aangeven waar het is gekocht. Zoals de Funko Pop! Star Wars Rogue One 8-pack.


Chase: Chase-figuren zijn een variant van de gewone Pop! vinyl figuur en meestal een zeldzaamheid van 1 op 6. Chases kunnen verschillen vertonen, zoals een andere pose, kleding, gelaatstrekken, of ze kunnen oplichten in het donker, glow in the dark!


Retailer Exclusive: Een groot aantal aan retailers over de hele wereld bieden Funko Pops aan die alleen verkrijgbaar zijn in hun winkel of webshop.


Flocked: Deze figuren hebben een zachte vilten bekleding om bont of stof na te bootsen.


Glow in the Dark: Wanneer een gewoon GITD-figuur wordt geproduceerd, ontvangt deze deze sticker in plaats van de Glow Chase. Deze Pop! vinyl figuren lichten op in het donker.


Special Edition: Special edition stickers zijn voor Amerikaanse retailers Funko's die ook beschikbaar zijn gesteld aan een internationale retailer. Het gaat om dezelfde Pop!


Specialty Series: Dit zijn exclusieve producten die beschikbaar worden gesteld aan lokale winkels en kleinere winkels. Denk aan Funko Pop! DC Superman 80 Years - Superman (Flying) Specialty Series.


Diamond Collection: Diamond Collection-figuren schitteren met een glitterachtige textuur. Zoals Funko Pop! Disney: Winnie The Pooh - Eeyore (Glitter Exclusive).


Funko Pop! Scented sticker

Update: Scented: Via Funatic Lex werden wij er op gewezen dat er nog een speciale sticker in omloop is, namelijk: Scented. Dit zijn er maar heel weinig. Ze zijn zeker speciaal, want als je de sticker krabt kom er een geur vrij. Dit was o.a. bij Pop! Swamp Thing #82.


Welke stickers heb jij al allemaal verzameld? Deel een foto via Instagram of Facebook met ons. Vergeet niet #funkoonwheels erin te zetten!

960 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heroes, Villains

Movies, Tv Series

Animatie, Cartoon