top of page
Zoeken

Wat zegt het cijfer bij een Funko met box damage?

Bijgewerkt op: 29 aug.


Bij vele, zo ook bij ons, kan je ook Funko Pop! vinyl figuren bestellen die in meer en mindere mate beschadigingen aan de doos hebben. De Box Damage Pop!s. Steeds vaker wordt er ook een cijfer gegeven. Maar wat is nu bepalend wanneer een Funko Pop! Een 5 krijgt of een 9? Laten we dat eens toelichten.


Wij kopen Funko Pop! Collecties op van andere funatics en verzamelaars. Het kan dan voorkomen dat de dozen een vlekje hebben, een hoekjes is ingedeukt of een scheurtje bevatten. Als wij de Pop!s dan weer verkopen om andere Funko Pop! verzamelaars en liefhebbers blij te maken, dan vermelden wij altijd dat er Box Damage is. Steeds vaker met een cijfer en binnenkort ook met foto's.


We doen namelijk ons best om de verpakkingen nauwkeurig te beoordelen, zodat je weet hoe je Funko Pop! en de doos eruit kunnen zien. Het beoordelen is natuurlijk wel subjectief en niet iedereen zal de dingen op dezelfde manier zien. Wel proberen wij ons vast te houden aan bepaalde regels. Maar ben je het er niet mee eens na aankoop, neem dan contact met ons op en we zullen ons best doen voor je. We zijn pas blij als jij dat bent.


10 /10 – Een perfecte 10 zullen wij niet snel geven en komt niet vaak voor. Een 9,5 is het hoogste cijfer dat een Pop! op onze schaal vaker zal zien.


9 /10 – Een pop die bijna perfect is. Een 9 toont alleen 1 of 2 nauwelijks waarneembare beschadigingen die alleen zichtbaar zijn bij nauwkeurige inspectie.


8 /10 – De doos zal is in goede conditie en vertoont niet veel beschadigingen. De doos kan 1 tot 3 kleine gebreken vertonen.


7 /10 – De beschadigingen van een 7 zal sneller te zien zijn, maar de Pop! zal nog steeds goed op je plank of in je vitrinekast staan. De doos kan 1 tot 3 matige beschadigingen vertonen.


6 /10 – De doos kan 3 of meer matige en/of 1 ernstige fout vertonen. 6 is het niveau waarop de gebreken op de doos duidelijker beginnen te worden en je hem niet snel prominent gaat neerzetten. Meer aan de zijkant.


5 /10 – Dit is een doos waarbij je gaat twijfelen om echt te halen. Een 5 zal 2 of meer ernstige fouten hebben, maar om je collectie compleet te maken past hij er nog bij.


Het is zeldzaam dat we een Funko Pop! lager dan 5 beoordelen. Als we de doos als een 4 of lager beschouwen, zullen we deze niet kopen en zeker niet verkopen.


Voorbeelden van een kleine beschadiging

Voorbeelden van matige gebreken

Voorbeelden van grote fouten


De meeste verzamelaars vinden ons ook streng als het gaat om het beoordelen van hun Pop! collectie. Onze 8 wordt door vele andere verkopers als een 9 beoordeeld. Of zelfs een 10! Daarom bieden we wat voorbeelden van wat wij beschouwen als kleine, matige en ernstige beschadigingen. Houd er rekening mee dat we alleen de doos beoordelen en niet de daadwerkelijke Pop! zelf. De Pop! vinyl figuren kunnen verffouten van de fabriek vertonen. Dit houden we niet bij in onze beoordelingsschaal.


Weet dat de beoordeling consistent, maar subjectief is

Onthoud dat het beoordelen van de Funko Pop!s geen exacte wetenschap is. We beoordelen het naar onze mening, maar we doen ons best om consistent te zijn en om de Pop!s zo nauwkeurig te beoordelen met de regels zoals hierboven beschreven. De beoordeling is echter altijd subjectief en niet iedereen zal het op dezelfde manier zien, daarom kunnen Funko Pop!s met Boxdamage niet retour aangeboden worden.


Dan nog even een wettelijke disclaimer: alle Funko Pop!s met box damage zijn door ons op de secundaire markt gekocht en niet rechtstreeks via Funko of een tussenleverancier. Ze worden verkocht, zoals ze zijn gebruikt.


Was dit behulpzaam? Heb je ook Funko’s liggen die je wilt verkopen? Stuur gerust een berichtje en we kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.

309 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heroes, Villains

Movies, Tv Series

Animatie, Cartoon