top of page
Zoeken

Wat zijn de exclusieve conventions Funko Pop! vinyl?


Exclusive Funkon Pokemon Bulbasaur en Squirtle diamond  editie

Het hele jaar door krijgen de Funko Pop verzamelaars enkele (virtuele) Funko conventies voorgeschoteld met daarin exclusieve Funko Pops, de Funko Pop! convention exclusives.


ConventioneExclusives komen altijd uit bij een Comic Con

Elk jaar worden in de Verenigde Staten een aantal grote stripboekconventies gehouden, ook wel bekend als comic cons. Een comic con is een jaarlijkse "fanconventie", gewijd aan strips, cosplay, anime, manga, films, videogames en speelgoed.


Comic cons en conventions zijn een perfecte plekken om nieuwe Funko Pop sets aan het grote publiek te introduceren en daar is Funko zich natuurlijk van bewust. In 2010 introduceerde en presenteerde Funko de Pop! vinyllijn, toen nog Funko Force 2.0 genoemd, voor het grote publiek op San Diego Comic-Con.


Funko Force 2.0 was een speelgoedlijn van kleine vinylfiguren, met gelicentieerde personages zoals Batman, Batgirl en Green Lantern. De eerste vinylfiguren waren verpakt in speciale bubbelverpakkingen, die verzamelaars nu gewoonlijk "clamshells" noemen.


Funko Force 2.0 met DC Universe figuren Batman, Batgirl en The Joker
De eerste Funko Force 2.0 vinyl figuren verpakt in "clamshells".

Sindsdien is Funko een vaste exposant van verschillende comic cons, waaronder San Diego Comic-Con (SDCC), New York Comic Con (NYCC), Emerald City Comic Con (ECCC), LA Comic Con (LACC) en WonderCon (Anaheim Comic Con).


En bij elke conventie is het een gewoonte van Funko geworden om nieuwe en exclusieve Pop! vinylfiguren uit te brengen , toepasselijk convention exclusives genoemd. De Pop! convention exclusives worden alleen uitgebracht voor een comic con, en tijdens het evenement aan het publiek aangeboden door zowel Funko als de shared retailers.


De shared retailers zijn een aantal grote resellers van Funko Pop! vinylfiguren in de Verenigde Staten en Canada, die tijdens elke comic con hun eigen Pop! convention exclusives vinylfiguur of figuren krijgen toegewezen. Gedeelde retailers zijn onder meer Amazon, Toy Tokyo, Hot Topic, GameStop en Entertainment Earth.


Alle Funko Pop! figuren die vrijkomen tijdens een comic con zijn herkenbaar aan de unieke conventiesticker op de doos. Vanwege hun exclusiviteit, zijn de Pop! convention exclusives figuren erg populair onder Pop! verzamelaars en hebben vaak een hogere waarde dan normale Pop! vinyl figuren.


Veel Pop! verzamelaars kijken uit naar elke nieuwe comic con. En vooral naar de lijst van Pop! convention exclusives, die Funko ruim voor elk evenement uitbrengt.


Klein verschil in de Convention stickers

De stickers zoals hierboven weergegeven zijn echte Convention stickers. Dan zijn de Funko Pop! figuren daadwerkelijk op het evenement bij de Funko stand gekocht. De Shared Exclusives zijn de stickers voor de retailers. Het is precies hetzelfde product als degene met de Conventin sticker, alleen niet op het event zelf verkocht.


Ben jij in bezit van een Funko Pop! Convention exclusive? Wij zijn benieuwd welke? Deel een foto via Instagram of Facebook met ons. Vergeet niet #funkoonwheels erin te zetten!

213 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heroes, Villains

Movies, Tv Series

Animatie, Cartoon