Zoeken

Wat zijn Funko Digital Pop! NFT's?


Uitlg over de Funko Digital Pop! NFT's

Funko werkt samen met WAX (Worldwide Asset eXchange) en Tokenhead om Funko Digital Pop! NFT's uit te brengen. Met de lancering van Funko Digital Pop! heeft Funko in augustus 2021 zijn eerste stappen gezet in de wereld van digitale verzamelobjecten. Het mooie wel is dat ze bij enkele daadwerkelijk een fysieke Funko Pop! vinyl figuur sturen.


De digitale verzamelkaarten van Funko

Funko Digital Pop! zijn NFT's in de vorm van digitale verzamelkaarten met unieke Pop! gestileerde figuren. NFT's staat voor non-fungible tokens. Een niet-fungible token is een unieke gegevenseenheid die wordt gemaakt en opgeslagen in een digitaal grootboek dat blockchain wordt genoemd.

Nickeldeon Cartoons X Funko NFT

Blockchain?

Een blockchain is in wezen een gedecentraliseerd digitaal grootboek van transacties dat wordt gedupliceerd en gedistribueerd over het hele netwerk van computersystemen op de blockchain. Elk blok in de keten bevat een aantal transacties of gegevens. Elke keer dat er een nieuwe transactie op de blockchain plaatsvindt, wordt een record van die transactie toegevoegd aan het grootboek van elke deelnemer. De gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen kunnen niet worden gewijzigd of verwijderd.


En wat is nu een NFT?

NFT's zijn unieke digitale objecten, die worden gemaakt en opgeslagen op de blockchain. Net als cryptocurrency kunnen NFT's online worden gekocht en verhandeld en in een digitale portemonnee worden bewaard. De transactie van de aankoop en alle toekomstige transacties van de NFT's worden nu permanent vastgelegd op de blockchain.


NFT's kunnen niet worden gewijzigd, gekopieerd of verwijderd en het eigendom van de NFT's berust bij de eigenaar van de digitale portemonnee waarin de NFT's worden bewaard.