top of page
Zoeken

Wel of geen Funko Pop! pre-orders doen in 2022?


Vector van VectorUp

Het is nooit leuk om een bericht te ontvangen waar in staat dat je Funko Pop! bestelling (weer) is vertraagd. Helemaal niet om een soort standaard antwoord te krijgen waarom. We snappen de frustratie als je lang moet wachten. Is het dan verstandig om in 2022 een Funko Pop! pre-order te doen? Laten wij het daar over hebben! Wat zijn de voor- en nadelen van een pre-order en enkele randzaken die ermee te maken hebben.


+ Een garantie om een Pop! te krijgen.

Door een pre-order voor een Pop! te bestellen, koop je een garantie dat je 1 van de eerste bent die de Pop! zal ontvangen. De winkel weet hiermee ook hoeveel interesse er daadwerkelijk is in een bepaalde Pop! en kan dan ook een betere inschatting maken of ze meer of minder moeten bestellen.


+ Gemak

Nadat je een pre-order hebt gedaan is het eigenlijk achterover zitten en zo nu en dan even polshoogte nemen wat de status is. Sommige winkels verwijzen je naar de website voor de laatste leverdatums, sommige houden je op de hoogte via een account en er zijn winkels die je pro-actief op de hoogte houden.


+ Pop! Bundle prijzen en een lagere prijs

Er zijn winkels die pre-orders bundelen waardoor je een gehele set of een deel van de Pop! set in 1 keer kan bestellen tegen een lager tarief. Je kan dus wat geld besparen door te kijken naar de pre-order bundels. Al weten wij ook dat er een grote kans is dat, wat je bespaart direct naar een andere Pop! gaat.


Wij verkopen Pop! Full sets en Pop! Bundles tegen een voordeligere prijs. Als een beloning dat je direct een deel of een volledige set Funko’s koopt. Wij zullen altijd pre-orders tegen een lagere prijs aanbieden.


+ Betalen als het verzonden kan worden

Bestellen en pas betalen als je pre-order bestelling er is? Ideale wereld! Je bestelling in Funko’s gegarandeerd en je portemonnee is niet kleiner geworden tijdens het kopen van de Funko Pop!. Dit is helaas niet mogelijk voor alle winkels, sommige winkels hebben je pre-order aankoop ook nodig om weer te investeren in andere Pops! of andere zaken.


Dit zijn voor ons de belangrijkste voordelen nu verder naar de nadelen.

- Langer moeten wachten

Je hebt een langere wachttijd. Hoe lang is dan soms nog afwachten, want dat is afhankelijk wanneer en hoeveel Funko’s daadwerkelijk worden geleverd bij de winkel. En bij welke winkel je het besteld kan ook bepalend zijn. Langer wachten is een nadeel bij de voordelen van een leukere prijs en gemak.


- Alle Funko Pops moeten binnen zijn

Bestel je meerdere artikelen in 1 order, dan wordt je bestelling verstuurd zodra alle artikelen binnen zijn. Als je dus een bestelling plaats met 1 Pop! in voorraad, 1 die in februari, 2022 komt en een Pop! die in juni, 2022 gepland staat. Dan word je Funko bestelling verzonden als alle 3 Pops binnen zijn. In dit geval juni. Je kan altijd zien of afhalen mogelijk is, of dat je voor een extra paar euro een deel van je bestelling kan laten versturen.


- Voorruit betalen

Vaak bij de kleinere winkels moet je eerst betalen en dan wachten. Als je dan 6 maanden aan het wachten bent, kan het overkomen dat de winkel je ‘gebruikt’ heeft. Dat is zeker niet het geval! Winkels en eventuele tussenleveranciers zijn afhankelijk van Funko om hun eigen voorraad aan te vullen en om de pre-orders te versturen.


- Er zijn meer Pops verkocht dan binnen komen

Soms komt het voor dat een winkel meer bestelling aan neemt dan daadwerkelijk Funko Pop! vinyl figuren binnen krijgt. Zal niet altijd het geval zijn, maar het komt voor. Dit is heel vervelend, want dan kan je langer wachten totdat er een 2e of 3e wave van de Pops worden verstuurd vanuit Funko.


Wij verkopen alleen de aantallen die er zijn en wij binnen krijgen. Is er meer vraag, dan gaan wij eerst informeren of wij meer kunnen krijgen. Bij de Pops die nu uitverkocht zijn, heb je dan de mogelijkheid om een bericht te krijgen als je Pop! weer in voorraad komt.


Dit zijn volgens ons de grootse voor- en nadelen van pre-orders. Wij zijn benieuwd of jullie meer of minder pre-orders gaan doen in 2022. Of dat wij iets hebben gemist.

Nu nog de randzaken die effect hebben op de levertijd.

Vector van VectorUp

Hoe zit het met leveringen en vertragingen?

In een normale situatie zou Funko een nieuwe Pop! introduceren en na 2 of 3 maanden komt deze beschikbaar in de winkels. Nu was het de afgelopen tijd niet normaal en gelukkig zien wij dat het weer iets beter gaat om deze schema weer te krijgen.


Als de Funko Pops dan de deur uit gaan bij Funko, dan moet het nog via diverse routes naar Europa komen. En dat gebeurt op verschillende manier, waar wij dan niet praten met vliegtuigen of schepen.


Hier is een verschil tussen een grote winkel en een kleine. Hoe groter de afname bij Funko, hoe meer prioriteit daar komt te liggen. Winkels als Walmart nemen grote hoeveelheden af direct van Funko. Kleine winkels zijn afhankelijk van tussenleveranciers en distribiteurs. Die weer afhankelijk zijn wat en hoeveel Funko verstuurt naar Europa. De Pops! gaan dan, vanuit Funko eerst naar de distribiteur die het vervolgens weer naar diverse kleinere winkels moet versturen. Een kleine winkel kan hierdoor iets later zijn dan een grote winkel.


Daar tegenover staat wel dat een kleinere winkel sneller is met reageren op jullie vragen en vaak persoonlijker is. Maar het leukste is wel dat je een kleine winkel echt helpt om te groeien en bekend te worden. Wij doen echt een high five of een sprongetje in de lucht.


Wij werken ook met verschillende leveranciers en proberen een voet te krijgen in Amerika om de lijnen nog korter te maken, zodat wij jullie nog sneller blijer kunnen maken.


Hopelijk is het wat duidelijker wat er gebeurt bij een pre-order. Blijft de vraag: Gaan jullie meer of minder pre-orders bestellen in 2022?

121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heroes, Villains

Movies, Tv Series

Animatie, Cartoon