top of page
Zoeken

Zoveel Funko’s! Wat is het verschil?

Bijgewerkt op: 8 jul. 2021
Funko Pops! zijn leuk om te verzamelen. Er zijn heel veel verschillende uit bijna alle games, films, series en artiesten. Je favoriet is er altijd wel! Maar ken jij de verschillende versies van de Funko Pop!? Nee? Misschien heb je hier en daar wel eens gehoord over “Chasses”, of zie je ergens een Funko Pop! met een extra sticker erop.

Normaal

Uiteraard beginnen wij met de normale Funko Pop!. Herkenbaar aan zijn groot hoofdje met grote zwarte ogen en zonder mond, neus en wenkbrauwen. Ze zijn kleurrijk en vaak 10cm hoog.

Chase

Een Chase ziet er iets anders uit als een normale Funko Pop! Vaak hebben chase pops een andere kleur en kun je ze herkennen aan hun unieke chase sticker op het buitenkant van het doosje. Je hebt 1 op 6 kans, of soms zelfs maar 1 op 72 kans om een chase Pop! te krijgen, ze worden namelijk door Funko tussen de normale Pop! figuren geleverd aan de retailers! Je kan zomaar kans hebben dat je ineens een Chase uit pakt.

Clear

Verkrijgbaar een heel wat minder aantallen dan de gewone Funko Pop!. Hierdoor zijn ze exclusiever en verzamelwaardig. Ze zijn helemaal transparant en ook in combinatie met blood spetters of als chase verkrijgbaar.

Metallic

Metallic Funko Pop! is de normale Funko Pop!, met dezelfde kleuren en design, in een mooie afwerking van metaal.

Chrome

Chrome Funko Pop! zijn verkrijgbaar in goud, zilver, metaal of chrome. Als de chrome Pops! op de markt komen kun je ze nog redelijk makkelijk kopen, maar na een tijdje zijn ze erg moeilijk verkrijgbaar.

Bloody

Houd je van een beetje horror en bloed? Dan zijn de Bloody Funko Pop! Wat voor jou. Deze hebben meestal bloed spetters over hun lichaam, gezicht en wapen.

Blood Spattered

Bijna het zelfde als de “bloody” Funko Pop!, maar net iets anders. Bij deze versie is het scherm van het doosje besmeurd met bloed spetters en soms zelfs met een bloederige handafdruk als extra detail.

Flocked

Ze zijn heel erg zeldzaam en komen niet vaak op de markt. De Flocked Funko Pop! hebben een harige structuur en zijn hierdoor aaibaar.

Black Light

Wie had ze niet aan de muur of plafond hangen? De glow in the dark sterren. Zo heeft Funko ook Glow in the Dark Funko Pops! op de markt gebracht. Een leuke toevoeging en soms ook bijzonder bij een Funko waarbij je het niet zou verwachten.

Vaulted

Als Funko besluit om de productie te stoppen van een bepaalde Funko Pop!, dan wordt de Funko Pop! vaulted. Soms besluiten ze de Funko pop weer in productie te neen, maar dan altijd in een andere kleur of met een ander detail.

Exclusive

Soms heeft een retailer of een beurs een exclusieve Funko Pop! te koop. Deze zijn dan ook alleen bij deze retailer of die specifieke beurs te koop. Als je deze ziet liggen dan is het bij twijfel kopen. Ze worden al snel meer waard.

Dat waren ze! Zie je de Funko Pops! als een investering? Let dan op 1 van deze versies en bewaar ze dan ook goed! Hoe? Lees onze verzorgingstips verder op in de blog.

232 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Heroes, Villains

Movies, Tv Series

Animatie, Cartoon